Jaký byl workshop o 3D technologiích pro studenty MBA

Jaký byl workshop o 3D technologiích pro studenty MBA

V sobotu 22.2. 2020 proběhl velmi úspěšný workshop v Kuřimi u Brna ve společnosti MCAE Systems, která je partnerem našeho studia MBA v Olomouci. Jak jsme již avizovali, měli studenti MBA možnost si přivézt na tuto akci i své partnery nebo rodinné příslušníky. A také toho hojně využili.

Program workshopu

Celá akce byla rozdělena do dvou částí. Nejprve proběhla krátká 45 minutová přednáška pro připomenutí všech základních pojmů a představení všech zařízení, které budou předvedeny v další části. Poté následovala již praktická část, kde jsme se rozdělili do tří skupinek, které se navzájem měnili u jednotlivých stanovišť:

  • 3D sken – praktická ukázka jak se skenují různé objekty, jaké jsou typy skenerů, jaké jsou případy užití 3D skenerů v průmyslu – např. i při kontrole jakosti výrobků, kdy je možné díky skenu rozpoznat kdy a v jaké části výroby dochází ke změně parametrů výrobku, např. díky opotřebení nístrojů apod.
  • 3D tisk – plast – opět jsme si mohli prohlédnout celý proces profesionálního 3D tisku od modelu, přes tisk až po „vyprání“ neboli očištění výrobků.
  • 3D tisk – kov – nakonec jedna z nejnovějších možností, které 3D tisk nabízí a to kovové výrobky.

Původně měli jednotlivé „stanoviště“ trvat kolem 40 minut, ale díky zájmů účastníků/studentů se některé části (typicky 3D tisk – plast) natáhlo i na 60 minut. Což samozřejmě nebylo nic negativního, jen to podtrhlo to, že akce byla přínosná a pro účastníky velice zajímavá. Opět se potvrdilo heslo naší Akademie digitálního managementu „Z praxe pro praxi„.

Jaký byl workshop dle našich studentů

Na konci workshopu jsme připravovali i krátké video, které vám snad během několika dní ukážeme, ale díky tomu jsme se vyptávali našich studentů MBA v Olomouci na jejich hodnocení celého studia i této akce. A sešla se nám velmi pozitivní hodnocení ve smyslu, že Akademie digitálního managementu potvrdila svoje krédo „Z praxe pro praxi„, kdy měli možnost během studia se potkat s přednášejícími z různých oborů a to vždy s odborníky na dané téma. Dále velmi často zaznělo, že tato akce u MCAE Systems byla velmi přínosná, protože se mohli zeptat několika odborníků na různé otázky, které je napadly až při vlastní zkušenosti ze zařízeními a na které během „klasické“ přednášky nedošlo.

Další ročník studia MBA v Olomouci

Pokud se vám líbí náš program studia MBA se zaměřením na digitální management, pak nám můžete poslat své dotazy na e-mail info@akademie-dm.cz nebo můžete rovnou vyplnit přihlášku, pokud jste pevně přesvědčeni o studiu.

Informace o Akademii DM, Partneři akademie, Zajímavosti
3D skener, 3D technolgie ve firmách, 3D technologie, 3D tiskárna, Brno, Olomouc

Archivy

Workshop o 3D technologiích u MCAE Systems v Kuřimi u Brna
Aktuální informace kolem akademie – aktualizace

Další podobné články